Happy2gether: training aanpak van partnergeweld bij jongeren

oproep testen Jong koppel

Partnergeweld komt niet alleen voor bij volwassenen; ook jongeren krijgen te maken met verschillende vormen van geweld. Toch hebben zij niet altijd door dat ze hiermee geconfronteerd worden. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan partnergeweld onder jongeren. Happy2gether, een initiatief van Act4Respect, helpt hierbij. Het doel: geweld in (beginnende) relaties te voorkomen door gezonde en veilige relaties te stimuleren.

Preventie als oplossing

De training Happy2gether focust zich op jongeren tussen 14 en 21 jaar, met een vmbo/mbo-opleidingsniveau. Tijdens twee bijeenkomsten van anderhalf uur, gaan jongeren met elkaar in gesprek over relaties, bijkomende verwachtingen en gendernormen. Zo leren jongeren hoe ze op een positieve manier kunnen communiceren binnen een relatie, om relaties leuk (en veilig) te houden. Preventie van dit soort geweld is van groot belang om mogelijke schadelijke gevolgen voor zowel slachtoffers als plegers in te perken.

Gezocht!

Act4Respect, een alliantie van Atria en Rutgers ter preventie van gendergerelateerd geweld, is momenteel op zoek naar organisaties die deze module willen testen; met name naar professionals die met jongensgroepen in jeugdwerk en onderwijs werken. De module kan gebruikt worden als aanvulling op bestaande preventieprogramma’s van (seksueel) geweld, maar kan ook op zichzelf worden ingezet. Bij interesse kunt u terecht bij Emiel Maliepaard (Atria): e.maliepaard@atria.nl.

Bekijk hier de flyer van Happy2gether.

Lees ook: 12 adviezen voor het aanpakken van partnergeweld

Delen:

Reacties

Gerelateerde artikelen